10 min workshop for dine sælgere – lav den nu!

Mener dine sælgere at deres ”personlige” kunder er de vigtigste for jeres firmas økonomiske succes? Så har de umiddelbart den rigtige indstilling – men løber højst sandsynligt i vejen for hinanden.

Simpel øvelse udstiller forvirring
Her er en hurtig og simpel øvelse, der kan hjælpe dig til at synliggøre hvor forskelligt I tolker kundernes vigtighed. Det er sjovt og tager kun 10 min!

  1.  Hver deltager skriver navnene på jeres 5 største kunder på et post-it
  2. Tag en ny: Skriv navnene på jeres 5 mest profitable kunder
  3. ..og jeres 5 mindst profitable
  4. Sammenlign jeres lister. Hvor enige er I?

Post-it

Hvorfor er denne øvelse vigtig? Fordi den på en sjov og uforpligtende måde giver overblik over hvem de andre mener, er de vigtigste kunder. Var I enige? Eller blev I overraskede over hvor uenige I var? Husk! Der gives ikke de korrekte løsninger i slutningen af denne øvelse, det er ikke et værktøj til at udstille nogen. (Ligger jeres svar i øst og vest, bør I dog overveje at frembringe de korrekte svar på spørgsmålene.)

Vil du gerne vide hvem jeres mest profitable kunder er?

Svarede dine sælgere i øst og vest, bør du som udgangspunkt ikke fortvivle. Da minder din salgsstyrke om en gennemsnitlig dansk salgsafdeling. Når jeg spørger salgs- og marketingledere om hvilken metode de styrer deres kundebase efter, kommer overraskende mange til kort. Særligt når jeg spørger ind til hvordan de arbejder med måling og styring af kundeprofitabilitet.

Et kunderegnskab kaster lys over sagerne: Med et kunderegnskab får du og salgsledelsen et konkret værktøj til at måle hvor profitable dine kunder er.

 

Skriv et svar