2 tricks: Sådan “prikker” du varer i ABC Analyzer, du gerne vil holde øje med

Vi er blevet spurgt om hvordan man udvælger (“prikker”) varer man vil holde øje med i ABC Analyzer. Det kan f.eks. være en liste man har fået af en kollega – enten på print eller i et Excel-ark. Hvad gør man så? 

Start med at undersøge om listen er bygget op efter matematiske kriterier: Er det nye varer fra en bestemt gruppe leverandører? Eller døde varer på udvalgte lagersteder?

Såfremt du kan gennemskue kriterierne, kan du hurtigt genskabe dem vha. dataslicers i Analyzer – og bygge en statisk rapport.

Hvis det eneste der kendetegner varerne er deres ID, er denne blogpost til dig

Husk: ABC Analyzer ikke er bygget til denne form for brug. Den er bygget til matematik!

1. Byg en rapport – varenummer for varenummer

I 90% af tilfældene skal du gemme varerne i en rapport. Fordele? Varerne bibeholder deres ABC kode, og du kan du nemt slette rapporten når du er færdig med den.

Byg rapporten. Gå på Datafanebladet

Scroll/slice dig frem til de ønskede varenumre. Klik i det grå område til venstre for at vælge et varenummer (se screenshot.)

Hold CTRL inde for at vælge flere.
Når du har valgt et eller flere varenumre. Højreklik. Så får du mulighed for at tilføje varenumrene til en ny rapport – eller en eksisterende. Er der tale om mange varenumre, så tilføj dem af flere omgange.

Udklip2

Husk at denne form for rapport er statisk!

2. Byg en ekstra-kategori.

Nogle gange ønsker man at ændre varernes ABC kode, og dette gør du ved at placere dem i en ny ekstra-kategori. Husk at den nye ABC kode først bliver vist i ERP når I opdaterer koderne – nogle gør det dagligt, ugentligt eller månedligt.

Tilføj en ekstra-kategori til din eksisterende ABC kategorisering

Vælg “redigér kategorisering” (se screenshot) og tilføj en ekstra kategori. Når du skal bygge kriterierne har du 2 muligheder: Vælg “varenummer, ID” og indtast et varenummer ad gangen(!) 

…eller vælg “varetekst” og prik varerne fra listen vha knappen “vælg feltværdier”. 

I tvivl om hvilken metode du skal vælge? Ring til os på supportlinjen – vi glæder os til at høre fra dig!