Det gik du glip af på morgenmødet med Autohuset Vestergaard

Der var dømt fuld fart over feltet, da vi i starten af september samlede danske bilforhandlere til et morgenmøde med Autohuset Vestergaard. Her gav virksomheden et unikt indblik i deres strategi og de imponerende resultater, de har skabt.

Automobilbranchen er under rasende forandring. Lavere avance på nysalg truer bilforhandlere, der nu i langt højere grad skal hente fortjenesten på after market sales. På dagen blev det tydeligt, at udviklingen stiller helt nye krav og udfordringer. Og at mange af løsningerne findes i en tilpasning af deres supply chain management.

Biler, der ‘hænger på lifterne’ grundet manglende reservedele, meget høj lagerbinding og stort, inaktivt lager udgjorde Autohuset Vestergaards burning platform og var en direkte konsekvens af mangelfuld dataindsigt. Udfordringerne kaldte på nytænkning, og hos den jyske bilforhandler startede forandringerne i deres supply chain.

Målet var at yde en altid tårnhøj service til deres kunder og midlet var ABC Cloud, vores online platform til supply chain styring.

Lars Kromann, projektleder og reservedelschef i Odense, præsenterede en imponerende lagerreduktion på 20% indenfor fire måneder. Samtidig var deres servicegrad steget med 6% på blot én måned.

Strategien, der sikrede resultaterne

Lars har stået i spidsen for udrulningen af ABC Cloud på tværs af virksomhedens 10 afdelinger. Til mødet lagde han vægt på deres særlige strategi for onboarding, der med stor respekt for den enkelte afdeling langsomt implementerer det nye værktøj hos to værksteder ad gangen. Dette sikrer, at alle er med hele vejen og har ledt til en langt mere moderne, datadrevet forretning.

Og på trods af den tålmodige tilgang er platformen på under ét år succesfuldt implementeret i hele landet, og virksomheden er nu gearet til en fremtid med endnu flere resultater og mærkbare forbedringer i deres KPI’er. Se onboardingstrategien og resten af de spændende detaljer og resultater i præsentationen lige her: