Hvordan ser en checkliste ud?

En checkliste er en klikrapport forklædt som et “pænt” regneark. Den største forskel er at det ligger online, dvs du ser det i din browser: Internet Explorer, Firefox el.lign.

Første gang du åbner en checkliste ligger alle varenumrene i TO DO – den blå kategori. (Sidder du med ABC Analyzer vil du også kunne se et dashboard)

Øverst står navnet på Checklisten “Tjek sikkerhedslager”, hvornår den er lavet, og af hvem (by Viki)

Checklist_medium_grafik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan løser du en checkliste

En checkliste indeholder en begrænset mængde varenumre du skal reagere på: Det er en “huskeliste”. I dette eksempel skal du tjekke om sikkerhedslageret er opført korrekt i jeres ERP system på 10 varenumre (det er det blå 10-tal), du kan læse her hvordan Carl Ras bruger det. Når du har været inde og tjekke det (og rettet det, de steder det var nødvendigt) flytter du varerne ned i kategorien “Done.”

Er der varer du er i tvivl om lægger du dem i den “gule kategori” .. og er der varer du mener slet ikke bør være på din liste skal de markeres med “Flag” og gøres  røde.

Hurtigt videre

Checklists er lavet til opgaver du kan løse hurtigt. Dvs. du løber hurtigt listen igennem, gennemgår varenumrene og når du har fjernet alle varenumrene fra den blå kategori er du færdig. Der sendes automatisk besked til den du fik listen af.