Mercedes-Benz: En klasse for sig selv

Et forløb med kunden i fokus har sikret Mercedes-Benz CPH en lagerreduktion på 3 mio. kroner. Her fortæller Projekt- og Lagerchef, Brian Aakær, hvordan analyserne i ABC Cloud har hjulpet Mercedes-Benz CPH med at opnå en højere lønsomhed.

»Kunderne først!«

Det vigtigste hos os er, at en aftale er en aftale. Det vil sige at når en kunde booker tid, så skal delene ligge klar. Det kan lyde lavpraktisk, men vi mener det ret alvorligt – vi er først tilfredse, når kunden er meget tilfreds.

Med analyserne fra ABC Cloud og ABC Softwork’s Customer Success team fandt vi ud af, at 4% af vores reservedele genererer næsten 60% af vores omsætning. Det var virkelig en øjenåbner for os.

4% af vores reservedele genererer næsten 60% af vores omsætning.

Samtidig viste analyserne, at vi havde for meget ukurans og for høj lagerværdi. På vores high movers havde vi eksempelvis et stort overlager på 90 dage. Men vi får varer fra Tyskland på daglig basis, så det er der jo ingen grund til at have. Med analyserne fra ABC Cloud har vi som organisation fået tydeliggjort dette. Det ville vi gerne gøre noget ved uden, at det gik ud over vores kunder.

Checklist som eksekveringsværktøj

Hvad har I så helt konkret gjort?

Vi bruger Checklist funktionen i ABC Cloud i vores arbejde med out-of-stock, returdele og ukurans. Out-of-stock listen viser dele, vi er løbet tør for, og den får vi hver måned. Den sender jeg ud til lagercheferne, som gennemgår dem for at sikre, at de har det, de skal bruge den pågældende dag. Derudover har vi en liste over potentielle returdele, som skal hjælpe os med at sætte en stopper for ukurans. Listen viser de varer, der ikke er blevet solgt i over en måned. Og så arbejder vi også med lister over døde varer. Det er helt konkret varer, der ikke har rørt sig i 12 måneder. Checklists standardiserer og fokuserer måden, hvorpå vi arbejder med ukurans fx i forbindelse med kampagner, opsøgende salg, returnering m.m.

Transparens forbedrer dømmekraft og lønsomhed

Hvilken forskel har det gjort?

Før famlede vi lidt i blinde. Vi manglede overblik og handlede ud fra mavefornemmelser. Med disse nye tiltag har vi reduceret vores lagerværdi med 3 mio. kr. på personvogne siden november 2018. Det har vi gjort, fordi vi har fået overblik og er i stand til at balancere den hårfine grænse mellem at skære ned på lageret og samtidig vide, hvornår man skal stoppe. 

Reduceret vores lagerværdi med 3 mio. kr.

Så det giver bare et bedre overblik, og gør det muligt lynhurtigt at se, hvad issue’et er, og hvilket håndtag, der skal hives i. Det har altid været muligt at danne os et overblik, men det har bare været svært at navigere i. Med ABC Cloud er det markant nemmere. Og vigtigst af alt, så har vi stadig den samme servicegrad, selvom vi reducerer vores lagerværdi. En aftale er stadig en aftale hos MBCPH.

ABC Cloud erstatter Excel

Hvad gjorde I før?

Før brugte vi Excel til at skabe et overblik. Det var en jungle at skulle gøre alt det, vi kan nu. Det er nok også derfor, at vi har fået så gode resultater så hurtigt. Vi følte jo, at vi gjorde vores bedste med det data, vi havde. Men når man ikke har det rigtige styringsværktøj, så er det enormt svært. Vi prøvede os lidt frem, forsøgte at gå i nogle forskellige retninger, men uden noget, der kan synliggøre det hele og er målbart, så er det svært at træffe de rigtige valg. Vi kunne godt have fået næsten det samme billede i Excel, men fordelen ved det her er, at det er meget nemt. Alle, der ser tallene, kan forstå dem og få et hurtigt overblik.

Det var en jungle at skulle gøre alt det, vi kan nu

Det er nærmest en bølge, der er blevet startet. Når man først én gang kan se resultater med det samme, så får man lyst til at dykke mere ned i det, for der er så mange muligheder.

Nu kan vi konkret se måned for måned, hvordan vores KPI’er forbedrer sig. Og hvis ikke du kan vise over en længere periode, at du har skabt resultater, så er det svært motivere medarbejderne. For mit eget vedkommende var jeg gået død, hvis jeg skulle sidde med alle de Excel-ark stadig.

se resultater med det samme

»Vi stopper ikke her«

Der er ingen tvivl om, at vi inden for kort tid igangsætter en ekstra lokation. Og inden for et år skal alle seks lokationer være koblet på ABC Cloud, så alle kan tage ejerskab for eget lager.

Customer Success

Jeg vil sige, at rigtig meget af det skyldes, at vi har haft en god dialog med ABC Softworks Customer Success Team. Eksempelvis lavede Frederik en vigtig lille ændring i vores rapport over lagerværdi, og hvis ikke han havde gjort det, tvivler jeg på, at vi havde opdaget det selv. ABC Softwork er enormt lydhør over for vores ønsker, og tingene sker øjeblikkeligt. Der gik under en time, fra jeg havde ytret mine ønsker til en rapport, og til den lå inde på platformen. Særligt Frederik har været meget proaktiv med at kontakte os, og det har været vigtigt. Jeg har snart et webinar med ham igen, fordi han har fundet noget nyt, vi kan bruge. Så nu glæder jeg mig meget til at se, hvad det kan være. Vi skal hele tiden udvikle os – det må ikke gå i stå.

Hør Brian forklare – webinar kommer snart

Har du lyst til at høre mere om og stille spørgsmål til, hvordan Mercedes Benz CPH helt konkret anvender data til at sikre de rette reservedele på det rette tidspunkt? I starten af 2021 afholder vi et webinar, hvor Brian deler sine bedste tips. Tilmeld dig her

Mercedes-Benz CPH

Som den eneste danske forhandler, er Mercedes-Benz CPH ejet af producenten Daimler AG. Mercedes-Benz CPH sælger og vedligeholder Mercedes-Benz personbiler, varebiler og lastbiler fra seks værksteder med hver sit speciale, f.eks. lastbiler i Greve, taxiservice på Islands Brygge, varebiler i Hillerød og personbiler i Ishøj. Over 350 medarbejdere holder Mercedes ejernes biler på gaden døgnet rundt.