80/20 Isbjerget

Har du overvejet hvordan et relativt simpelt analyseværktøj kan skabe værdi i millionklassen? Hvis svaret er ja, så er du godt på vej til at sikre, at du og din arbejdsplads får det optimale ud af ABC.

Kan du svare JA til at I har opnået resultater med ABC Analyzer, så er det fordi I er lykkedes med alt det som rent faktisk skaber resultaterne: menneskerne og processerne. ABC er blot et værktøj (et stærkt et af slagsen) til at nå målet.

Hvis svaret er nej, så skyldes det at:

  • ABC bliver modarbejdet et andet sted i organisationen
  • At topledelsen ikke har forstået værdien af ABC
  • Eller at der er for langt fra analyse til handling.

Eksemplerne er ikke tilfældige idet vores konsulenter møder disse udfordringer igen og igen i marken.

80_20_isbjerg

Med det klassiske Isbjerg illustrerer vi de faktorer som er afgørende for at få succes med ABC, her er de tre vigtigste forklaret:

  • Project Resources: Har ledelsen dedikeret ressourcer til ABC projektet?
  • Strategic Fit: Ressourceallokeringen afhænger af hvorvidt ABC projektet understøtter virksomhedens strategi
  • Stakeholder Communication: Har ejerne af ABC projektet kommunikeret hvordan ABC understøtter den strategiske agenda så ledelsen forstår mulighederne korrekt? Har de f.eks. formået at forklare hvordan projektet understøtter ledelsens fokus på lagerreducering?

Disse tre elementer udgør, sammen med de andre faktorer vist på illustrationen, den usynlige tjekliste som er nødvendig for at få succes med ABC.

 

Kontakt vores konsulenter (+45 7020 2668) til en uforpligtende snak omkring Isbjerget og få gode råd til hvordan I får det optimale ud af ABC.