Effektiv drift skaber resultater hos Sanistål

Kristian Smed, Markedskoordinator Byggeri hos Sanistål, spiller en central rolle som ABC Analyzer Ekspert og informationscentral hos Sanistål.

Hos Sanistål har de indset vigtigheden af at Produktchefer, og -koordinatorer konstant holdes up-to-date med analyser & viden om deres produktsortiment. Det er Kristians opgave at sikre det sker. Målet er at sortiment og lagerbinding altid reflekterer kundernes efterspørgsel.

Nyt værktøj til drift: ABC Checklists

For nogle måneder siden skiftede Kristian og Produktcheferne deres traditionelle “kommunikations-værktøj Excel” ud med ABC Checklists – og Kristian er meget positiv:

I dag, kan jeg løse 80 % af mine driftopgaver via checklists. Det er hurtigt og effektivt.

Han fortsætter: “Produktcheferne svarer langt hurtigere på de nye lister, fordi de er nemmere at gå til end store tunge Excel-ark. Og checklisterne kan ordnes mens produktcheferne er på farten. Det er svært at navigere et stort excel-ark på en iPad mens man sidder i en lufthavn.”

Effektiv kommunikation – skåret ind til benet

Kommunikationen mellem Kristian og Produktcheferne er blevet mere gnidningsfri – og hastigheden er gået op. Kristian sender lister til hver produktchef, hvor han/hun skal tage stilling til varerne, og bagefter markere listen som “færdig.” Vha. dashboard kan han løbende holde øje med udviklingen.

  • Kontrol af lavfrekvente varer –> skal de udgå af sortiment?
  • Returningsforslag –> Bør disse returneres til Leverandør X?
  • Nye varer –> Skal disse indgå i sortimentet?

Næste mål er at åbne op for et samarbejde med salg, og sende checklister afsted med returneringsforslag på lavfrekvente nye varer.