Sortimentsstyring: Sådan bruger Carl Ras Checklists


Jens Peter Jørgensen, Sortimentsansvarlig, bruger Checklists i sit arbejde med 3 produktchefer, og forventer at starte flere op. Han sender checklister direkte fra ABC Analyzer til hver produktchef, og beder om accept til at udbrede varer der klarer sig godt til flere butikker.

Produktcheferne kikker listerne igennem, og vurderer Jens Peters forslag: Skal varen være en del af det store sortiment, det mellemstore eller det smalle sortiment?

”Første gang jeg fik en checkliste løste jeg opgaven så hurtigt, at jeg gik ind for at høre om jeg havde gjort det korrekt.. og det havde jeg.” Jakob Andersen, Produktchef hos Carl Ras

Sortiment skal afspejle kundebehov
”Vi skal sikre at vi har det rigtige på hylderne i alle vores butikker – uanset størrelse. Jeg bruger bl.a. ABC Analyzer når jeg vurderer vores sortiment. Begynder en vare at sælge dårligt trækker vi den først ud af de små butikker, så de mellemstore og til allersidst ender den på vores hovedlager. Det samme gælder når en ny vare eller et nyt sortiment tager fart, så ruller vi det ud i et led ad gangen, og ser om salget fortsat er stigende – så ruller vi det mere ud. ” siger Jens Peter, ABC Analyzer bruger.

”Vi gjorde stort set samme i Excel før, men der svarede produktcheferne sjældent. Jeg tror bare de synes det er nemmere i checklists.”

Instant feedback: Nu ved jeg om produktcheferne er i gang
Med checklists kan Jens Peter til enhver tid se hvor langt hver produktchef er med sine lister (mere om dashboard i denne post)– og om de overhovedet er gået i gang. “Det hjælper samarbejdet meget. Da jeg sendte Excel-ark vidste jeg aldrig hvor langt de var, og om de prioriterede andre opgaver først” siger Jens Peter. “Nu kan vi tage en dialog om det.”

Fakta om checklists 
ABC Checklists er et eksekveringsværktøj. Brug det til hurtigt at dele rapporter fra ABC Analyzer, når du har brug for feedback fra dine kollegaer. Checklists erstatter den traditionelle deling af rapporter via Excel-lister + mail.

Din virksomhed kan få 2 gratis brugere på ABC Checklists ved at skrive til Viki Ølgod på vo @ abcsoftwork.com